Personel Adayı Açık Rıza Formu

  1. Başlangıç
  2. Personel Adayı Açık Rıza Formu

KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİ HAKKINDA
AÇIK RIZA BEYANI

Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Bundan böyle “Yenigün” olarak anılacaktır.) tarafından 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK”) ilgili hükümlerine uygun olarak tarafıma sunulan Aydınlatma Metnini okuduğumu, anladığımı, kişisel verilerimin işlenmesine ilişkin gerekli aydınlatmanın tarafıma yapıldığını kabul ve beyan ediyorum.

Bu kapsamda, Yenigün nezdinde yaptığım iş başvuru dolayısıyla, aşağıda belirtilen kategorilere ilişkin kişisel verilerimin Yenigün veya üçüncü şahıslar tarafından gizlilik politikalarına uygun iş ve hizmet süreçlerinin yürütülmesi, potansiyel iş olanaklarının değerlendirilmesi ilgili mevzuat kapsamında Yenigün’ün yükümlülükleri doğrultusunda yapılması gereken iş ve işlemlerin yerine getirilmesi amacıyla işlenmesi hususunda açık rızam bulunduğunu özgür irademle kabul ve beyan ediyorum.

İşbu Açık Rıza Beyanı ile özel nitelikli kişisel verilerim (uyruk, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleri bilgisi) de dâhil olmak üzere bütün kişisel verilerim ile işbu açık rıza beyanımın verilmesinden sonra da işlenecek/saklanacak olan ilgili kişisel verilerimin işbu Açık Rıza Beyanı’nın imza tarihinden itibaren 5 yıl süreyle işlenmesini, saklanmasını, ilgili süreç kapsamında işlenme amacı ile sınırlı olmak üzere kullanılmasını ve yurt içi ve yurt dışındaki üçüncü kişiler ve grup şirketleri ile şirket içinde ve dışındaki servis sağlayıcıları ile paylaşılmasını ve bu kişilere aktarılmasını ve yurt dışında bulunan sunucularda saklanmasını kabul ettiğimi, bu hususta KVKK’ nın ilgili hükümleri kapsamında açık rızam olduğunu serbest ve özgür irademle kabul ve beyan ediyorum.

Yukarıdaki hususlara ek olarak, Kanun kapsamında şahsımla ilgili olarak aşağıda sayılı haklarımın bulunduğunu bildiğimi beyan ederim:

a. Kişisel verilerimin işlenip işlenmediğini öğrenme,
b. Kişisel verilerim işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
c. Kişisel verilerimin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
d. Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerimin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
e. Kişisel verilerimin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
f. Kanun’da öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerimin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
g. (e) ve (f) maddeleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerimin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
h. İşlenen verilerimin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhime bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
i. Kişisel verilerimin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramam hâlinde zararımın giderilmesini talep etme.

Bu haklardan birini kullanmak istediğimde veya Kanun hakkında ya da kişisel verilerimin işlenmesi hususunda herhangi bir sorum olduğu takdirde İnsan Kaynakları Bölümü ile irtibata geçebilirim. İşbu Açık Rıza Beyanı kapsamında “kişisel veri” kavramı aşağıdaki bilgileri kapsamaktadır:

  • Kişisel bilgi (isim, T.C. kimlik numaram, doğum yeri ve doğum tarihi, nüfus bilgilerim, sosyal güvenlik numaram, resmi ikametgâh bilgilerim, askerlik durumum, sabıka kaydım, iletişim bilgilerim v.b.)
  • Daha önceki çalışma bilgileri ve nitelikler v.b.
  • Performans ve çalışma potansiyeli (performans sonuçları, yetenekler, v.b.)
  • Personel ile ilgili geribildirim (eğitim geribildirimleri)
  • İşe giriş, işten ayrılış tarihleri
  • İşle ilgili eğitim bilgileri ve gelişme planları (tamamlanan eğitimler, v.s.)
  • Fotoğraf
Menü